Informatie

Welkom op de website van kanovereniging Zeewitoe uit Bergen op Zoom, sinds 1986 dé kanovereniging voor Bergen op Zoom en omstreken. Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging, vind je het leuk om een hobby te delen met anderen en kom je graag in aanraking met de natuur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kanoën is de passie die ons verbindt maar we zijn daarnaast liefhebbers van natuur en gezelligheid. Je vindt ons daarom in verenigingsverband zowel op het water als langs de kant.

Kanoën is een hele diverse sport, je kunt verschillende disciplines beoefenen. Toen Zeewitoe werd opgericht waren we vooral gericht op zee-, wildwater- en toerkanoën, vandaar ook de naam Zeewitoe.  Sinds de oprichting is het aanbod van onze vereniging steeds diverser geworden. Zo hebben we een team dat zich in wedstrijdverband bezighoudt met kanopolo en er zijn leden die regelmatig aan kanoslalom -en vlakwaterwedstrijden deelnemen.

Er is in de directe omgeving van onze kanovereniging veel te doen. Het Zoommeer en de Binnenschelde bijvoorbeeld kennen verrassend mooie natuur. Heb je wat kano-ervaring opgedaan en vind je het leuk en uitdagend om in een onbekende omgeving het avontuur te zoeken? Bijvoorbeeld tijdens een wildwaterweek in de Alpen of Pyreneeën of een meerdaagse tocht in de Biesbosch of op langs de Waddeneilanden? Het is allemaal mogelijk! Uiteraard moet je voor wildwater of een tocht op zee wel de nodige technische bagage hebben. Daar kan bij ons onder begeleiding van ervaringsdeskundigen aan gewerkt worden.

Heb je interesse in kanoën en ben je na het bekijken van onze website nieuwsgierig wat wij zoal doen? Kom dan gerust eens langs bij onze vereniging! Je kunt ons vinden aan het einde van de Noordlandseweg in Bergen op Zoom. Tijdens de zomertijd, van half maart tot half oktober, hebben we iedere dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur onze clubavond en zijn we te vinden op het water van de Binnenschelde. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten in binnen- en buitenland georganiseerd. Deze activiteiten staan ook op onze website.

Twijfel je of kanoën iets voor jou is? Een gratis proefles kan natuurlijk altijd, mail voor meer informatie naar secretaris@zeewitoe.nl 

Hopelijk zien we je op het water!