Eskimoteer Weekend 2019

Eskimoteerweekend       6-7 april 2019

Vorig jaar heb ik samen met papa mee gedaan aan de raftwedstrijd bij Zeewitoe. Hier heb ik ook een medaille gewonnen. Mijn papa heeft wel een keer geraft en gekanoed. Ik vind het ook heel leuk en heb toen meegedaan met eskimoteren in het zwembad in de winter. Ik kreeg toen les van Wouter en mijn papa deed ook af en toe mee. Toen de cursus was afgelopen kreeg Wouter een biertje en kon ik soms eskimoteren.

Een paar weken later gingen we daarom mee naar de Ardennen. Ik kwam om half 3 uit school en was toen aan het wachten op papa, die best laat thuis was. Daarom gingen we pas om half 6 weg.

Onderweg mocht ik ook nog kiezen wat ik wilde eten en ik wilde graag naar de MCD. Daarna reden we verder en waren we ongeveer half 10 op de camping. We gingen toen in het donker de tent opzetten. Papa dronk nog een biertje toen ik ging slapen.

De volgende dag gingen we knakworsten eten bij het ontbijt en gingen we kennis maken met de andere mensen. Daar waren ook Teun en Damian. Met hun ging ik ook spelen en dingen van de Tweede Wereldoorlog zoeken met een metaaldetector.

Om half 11 gingen we met alle auto’s vertrekken naar de rivier. Maar eerst hadden we omgekleed op de camping. Toen we bij de rivier aankwamen ging papa eerst de auto wegbrengen naar het eindpunt. Ik ging samen met Damian en Teun in een groepje met Wouter en Marco kanoën. We gingen toen keerwaters zoeken en moesten hierna netjes in en uit varen. Onderweg moesten we uitkijken voor stenen, takken en bomen. Vlakbij het eind was het leukste stukje om te varen, want hier was het water het wildst. Dit stukje hebben we zelfs 3 keer gevaren. Daarna gingen we ons omkleden en terug naar de camping. Papa ging even slapen en ik ben gaan spelen op de heuvel. In de avond hadden we een barbecue. Wouter leerde papa hoe hij makkelijk saté van zijn stokje kon halen door de punt door het bord naar beneden te trekken. Daarna gingen we naar bed. Papa zei dat ik snel sliep.

De volgende dag aten we hetzelfde en ging papa de tent weer opruimen. We gingen toen naar een andere rivier. Deze was leuker dan de eerste, omdat er wildere stukjes in zaten. Ik zat in hetzelfde groepje. Wouter noemde ons DTT (van Damian, Teun en Tijmen). We gingen halverwege de rivier aan de kant lunchen en hadden onderweg heel veel ballen gevonden. We gingen ook weer keerwaters varen, het ging niet altijd even goed.

Aan het eind namen we weer afscheid en gingen we weer naar huis.

Einde verhaal                                                                Door Tijmen Stinis