Gezellig familieweekend aan de Ourthe

In het weekend van 2 en 3 juni heeft Zeewitoe een gezellig kanoweekend doorgebracht op camping de l’Ourthe in La Roche-en-Ardenne.
Gelukkig voor ons was er de voorgaande donderdag en vrijdag een flinke hoeveelheid regen gevallen, zodat de Ourthe ongeveer een halve meter boven het gebruikelijke zomerpeil stond. Met een mix van jong en oud hebben we de 1e dag stroomafwaarts van de camping gevaren, tot aan Marcourt. De hoge waterstand zorgde voor een paar mooie surfgolfjes, waarop we onze kunsten konden verbeteren. De jeugd vermaakte zich met keerwaters in- en uitvaren, en werd daar steeds handiger in. De cracks wisten de kanopuntjes de lucht in te laten wijzen, met soms een “dubbele 180°” tot gevolg (niet te verwarren met de 180 bij het darten!). Zondag hebben we gevaren van de stuwdam van Nisramont tot Maboge. Voor de jonge vaarders was dit een behoorlijke afstand (12 km), maar de mooie natuur, het fraaie zonnetje en ook hier enkele surfplekjes maakten het tot een geslaagde dag! Hopelijk ben je er volgende keer zelf ook bij!